Moraalset süüd peab endine raudteelane kandma aga kogu ülejäänud elu, kirjutab ajaleht Bild.

„Ma kannatan selle pärast väga,“ ütles süüalune oma viimases sõnas.

2016. aasta 9. veebruaril alustas Michael P. kell 4.45 oma valvekorda Bad Aiblingi liikluse juhtimispuldis ning hakkas 26 minutit hiljem oma nutitelefonis Sony Xperia mängima online rollimängu „Dungeon Hunter 5“.

Sellele eelnenud nädalatel oli Michael P. üha sügavamale mängu keskaegsesse maailma kadunud ning oli 17 tööpäeva jooksul läbi teinud 435 mängusessiooni, konkurente tapnud ja kalliskiviauhindu saanud. „Ta oli selles maailmas lõksus,“ kommenteeris kohtunik Erich Fuchs.

Kell 6.38.11 värbas Michael P. mängu virtuaalmaailmas ühe sõduri ning seadis minut ja 41 sekundit peale seda pööret. Ta arvas, et kaks rongi Rosenheimist ja Holzkirchenist peavad teineteisest mööduma Bad Aiblingi jaamas.

Tegelikult oli nende kokkusaamine ette nähtud Kolbermoori jaamas. Michael P. andis rongile number 79506 rohelise tule läbisõiduks suunaga Bad Aiblingisse, kuid märkas kell 6.40 oma viga ning andis rongile number 79505 erisignaali Zs1 ehk läbisõidukäsu suunaga Kolbermoori, millest katastroof alguse sai.

Alles kell 6.46.20 märkas Michael P., et mõlemad rongid liikusid nüüd ühe rööpapaariga lõigul teineteisele vastu, ning andis häire. Vedurijuhtideni see aga ei jõudnud. Vaid 21 sekundit varem oli Michael P. lõpuks telefonis mängust väljunud. „Piiksud segasid mind töö juures,“ tunnistas Michael P. hiljem.

Kell 6.47.00 põrkasid rongid, millest üks sõitis kiirusega 51 ja teine 78,3 kilomeetrit tunnis, omavahel kokku.