"Valimisreklaamide kriminaalasjas on prokuratuur vastu võtmas lõplikke seisukohti kahtlustatavate suhtes," ütles riigiprokuratuuri pressinõunik Kaarel Kallas Delfile.

"Käesoleval hetkel saab riigiprokuratuur kinnitada, et oleme nn reklaamiasjas lõpetanud nelja isiku suhtes kriminaalmenetluse oportuniteediga. See tähendab, et prokuratuuri hinnangul on isikute poolt toime pandud kuritegu tõendatud, kuid nende karistamine ei ole vajalik nende edaspidi õiguskuulekale käitumisele suunamiseks. Neile on pandud kohustuseks tasuda teatud summa riigituludesse ning hüvitada kriminaalmenetluse kulud," selgitas Kallas.

Täna teatas Raepress, et riigiprokuratuur on Tallinna linnavalitsust informeerinud, et prokuratuur rahuldas Tallinna linna taotluse kriminaalmenetluse lõpetamiseks linna ametnike suhtes nn reklaamiasjas.

"Seega oma tööülesandeid täitnud kümmekonna linnaametniku tegevuse suhtes läbi viidud menetluses tuvastati, et ametnike osas kriminaalmenetluse jätkamiseks ei ole alust," kirjutas Raepress.

Tallinna linnavalitsus märgib, et kõnealuse menetluse üksikasjad on prokuratuuri poolt kuulutatud asutusesiseseks kasutamiseks ehk ühtegi nime ega menetlusega seonduvat asjaolu ei ole juurdepääsupiirangu tõttu lubatud avalikustada.