Aasta tagasi ametisse astunud Petrov vastas küsimustele, mis puudutasid Eesti valitsuskriisi, USA uut presidenti ning Venemaa ja NATO suhteid.

Petrovi sõnul on viimased kaks ja pool aastat jäetud võimalused Vene ja Eesti suheteks unarusse ning seda mitte Venemaa initsiatiivil. Ta lisas, et Vene poolel on olemas valmidus suhete täiemahuliseks taastamiseks. Kahe maa suhetest rääkides tsiteeris Petrov president Putinit, et ollakse valmis vastastikku lugupidavaks heanaaberlikuks dialoogiga Eestiga. Need sõnad tõesavad tema ja ta kolleegide tegevust, ütles saadik.

"Me väga oodame, et sanktsioonide periood on lõppemas," ütles Petrov, vastates küsimusele kahe maa majandussuhete kohta. "Mitte ükski tõsine lääne poliitik ei usu mingitesse Venemaa agressiivsetesse plaanidesse," lisas ta.

USA uuest presidendist ning Venemaa ja NATO suhetest rääkides sõnas saadik, et Donald Trumpi võit tekitas Euroopas esialgu šoki. "Jääb loota, et ta pole nii kättemaksuhimuline ja suudab tegutseda tõelise riigimehena."

Pressikonverentsil oli juttu ka liitlaste väeosadest Baltimaades, Venemaa stipendiumidest Eestist pärit tudengitele jt.

Vaata videost, kuidas Venemaa suursaadik ajakirjanike küsimustele vastas!