Simsoni arvates andsid erakonna delegaadid oma hääle nendele inimestele, kes rõhutasid ühtsust. “Nüüd ma arvan, et juhatuses on need inimesed, kes on kinnitanud, et nemad kuhugi ei lähe. Selle sõnumi andis väga selgelt Yana Toom, selle sõnumi andis ka Siret Kotka. Selliseid inimesi, kes omavad endas ühendavat alget, mitte lammutavat, ka delegaadid hindasid.”

Keskerakonna aseesimehe sõnul tuleb Edgar Savisaarele aega anda, et ta mõtleks selgeks, millise panuse on ta valmis andma erakonna edasisse kestmisse. “Meie poolt on kõik võimalused avatud. Selle jaoks muudeti täna ka erakonna põhikirja, et auesimeest ei saaks määrata ainult kongress, vaid see võimalus on nüüdsest neli korda aastas koos käivalt volikogul,” selgitas ta.

Simsoni hinnangul on riigikogu Keskerakonna fraktsioonis olnud üsna hea töödistsipliin ja ühise eesmärgi nimel tegutsemine. “Ma saan aru, et Peeter Ernits üritab siin teistsuguseid versioone edastada, aga siin ma pean ütlema nagu Edgar Savisaargi, et Ernitsal on kombeks rääkida Savisaare nimel asjadest, mida nad omavahel pole arutanudki. Ja nii on tal kombeks rääkida ka fraktsiooni tööst sellisena, et ülejäänud 26 kolleegi ei saa aru, et millele ta viitab,” ütles Keskerakonna aseesimees

Umbusaldusavaldusest ei puudu ka Juhan Partsi kontrollikotta määramise punkt

Simsoni sõnul näevad kõik, kes opositsiooni umbusaldusavaldust peaminister Taavi Rõivase vastu loevad, et peaministril on tõsiseid puudujääke oma ülesannete täitmiseks peaministrina.

Juhul, kui umbusaldusavaldus läbi ei lähe, loodab Simson, et peaminister loeb avalduse läbi ning astub ise tagasi.

Lisaks jäeti sinna sisse Juhan Partsi kontrollikotta määramise punkt. “Me jätsime sinna sisse punkti, mis tõsiselt taunib seda, kuidas Taavi Rõivas eiras kolme opositsiooni fraktsiooni nõuannet kuulutada välja mittepoliitilisele ametikohale ametlik avalik konkurss ja leida parim kandidaat. Kui konkurss oleks läbi viidud ja selle oleks võitnud Juhan Parts, siis mida oleks meil ette heita?" küsis Simson.

"Selle asemel venitati ligi aasta ja siis tehti telefoniõigusega ühel hommikul üle jala see otsus ära. Juba ainuüksi see viis, kuidas Eesti esindajat kontrollikotta valitakse, on ju enam kui sobimatu," leidis Simson.

Täna Paides toimunud Keskerakonna erakorralisel kongressil valiti uueks erakonna esimeheks Jüri Ratas. Ratast toetas 654 delegaati, tema vastaskandidaat Yana Toom kogus 348 häält.