Venemaa kaitseministeerium teatas kohalikele allikatele viidates, et õhurünnakus Põhja-Süüria Aleppo provintsi Hassadjeki külale hukkus vähemalt kuus tsiviilelanikku ja sai haavata neli. Vene kaitseministeerium lisas kohe, et pommitamise hetkel viibis selles piirkonnas kaks Belgia lennukit F-16, mille olevat tuvastanud Vene radarid. Moskva rõhutas, et Venemaa ja Süüria peavad teisipäeval kehtestatud humanitaarpausist sõjategevuses kinni, vahendab Het Laatste Nieuws.

Belgia kaitseminister Steven Vandeput eitas ametlikult Belgia lennukite osavõttu pommitamistest selles piirkonnas.

„Süüdistustel pole mingit alust, need on pesuehtsad mõttetused. On Venemaa normaalne suhtumine kahtlusi külvata,“ ütles Vandeput flaami ringhäälingu VRT Radio 1 saatele „De Ochtend“. „Tavaliselt ei räägi me sellest, kus me tegutseme, aga praegu saan ma käsi südamel öelda, et me ei opereerinud seal. Me oleksime võinud selles piirkonnas opereerida, aga siis spetsiifiliste Islamiriigi sihtmärkide vastu.“

Vandeput rõhutas veel, et Belgia suhtub õhurünnakutesse väga ettevaatlikult ning asub tegevusse ainult siis, kui on sihtmärgis sada protsenti kindel. Selles, et Venemaa süüdistustel võiks olla veel mingeid diplomaatilisi järelmeid, Vandeput kahtleb. „See on nende viis erimeelsusi tekitada,“ märkis Belgia kaitseminister.