"Ei tea, ega oska midagi arvata. Hädakandidaadi kandidaat. Meie arvamine aga midagi ju ei loe. Kui ei oleks meedia enne sekkunud, olek ehk Eestil juba uus president olemas. Miks nüüd ei nõuta ei platvorme ega depatte? Depatt kellega? Iseendaga?"

"Parem kui teised kandidaadid. Peale vaadates juba ütleb, et hea inimene."

"Olen kuulanud teda raadios. Väga sisutühi inimene, pagulaste ja homode pooldaja ja Brüsseli poole noogutaja. Halb variant Vabariigi presidendiks."

"Väga hea valik! Ei oleks uskunud, et kogu selle tsirkuse lõpuks selline lahendus võiks paista! Loomulikult ei meeldi ta mõningatele poliitikutele, sest temaga manipuleerimisel jäädaks kohe jänni. Ta ei anna hinnanguid, mida pärast kontekstist välja rebida ja seinale kleepida. Meie rahvast on viimastel aastatel harjutatud sellega, et kogu pesukapp peab avalikul tegelasel püünele laiali laotatud olema, et siis seal oleks hea sobrada ja viriseda. Aga pr. Kaljulaid ei ole end eksponeerinud. Ta ei ole pidanud kellelegi meeldima ja see teeb ta praegu kõige tugevamaks. Mehed on oma kraaklemisega üksteist kõik nii täis teinud, et ongi ainus lahendus valitsuse püsima jäämiseks nüüd kohe president ära valida. Vastasel juhul minge seal Toompeal laiali, sest teil puudub võime koostööks ja arusaam oma rollist. Nestor üllatas meeldivalt, et on suutnud niipalju tasakaalu säilitada!"

"Lätis ja Leedus on tundmatud naised osutunud korralikeks, populaarseteks presidentideks, aga olid ka valimise ajal küpsemas eas. Soome näitel jälle peab hea president olema endine populaarne poliitik. Kaljulaid oleks vanuse ja viimaste ametite poolest samaväärne pigem Poola presidendiga."

"Kahjuks on üsna tundmatu nimi laiemalt, mis kuidagi ei vähenda sobivust, ent tundub mõistmatu, miks nii kiirelt ära tahetakse toimetada. Eesti rahvale pole ta end liialt näidanud. Tubli, asjalik ja heatahtlik ning pädev ametnik, aga kas ka Suure algustähe- ja väärikuse, mõjuvõimsa rahvainimesena?"

"Presidendil peaks karismat ikka olema, kuna on riigi esimene persoon. Muust juba rääkimata."

"Igati tubli ja asjalik, aga presidendiks ei sobi."

"Väga palju me temast ei tea, aga sümpaatne naine tundub olevat. Tark, erudeeritud, meeldiva suhtlemisega. Olen raadiost temaga persoonisaadet kuulanud aastaid tagasi, meeldiva mulje jättis. Edu talle vastusrikkas presidendiametis!"

"Kehakeele, psüühiliste reaktsioonide ja verbaalse väljenduse põhjal võib teda pidada suurepäraseks käsutäitjaks. Kahjuks pole tegemist isiksusega."

"Pr Kaljulaid on küll tark naisterahvas ja pole minu teada ka mingi kapitaalse apsakaga hakkama saanud. Ta on tegutsenud ametnikuna, võib-olla isegi bürokraadina. President, nii vähe kui tal ka võimu on, peaks olema ikkagi kogemustega poliitik. Seda pr Kaljulaid ei ole. Meeleheitlik üritus teda nipitades presidendiks teha. Tegelikult on meie eliidi soov oma nägu enese keedetud sopast puhtaks pesta."