Savisaar alustas oma juttu sellest, et Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaiu mõttel teha erakorraline kongress on jumet.

"Kui Jüri Ratas või Kadri Simson soovivad kongressil uuesti esimeheks kandideerida, siis tuleb neile anda võimalus ja liigselt oodata ei ole vaja. Eelduseks on, et Ratas või Simson või mõlemad ütlevad selgelt, kas nad kandideerivad, ja panevad oma visiooni lauale. Aus ja läbipaistev konkurents on meile omane ning on meid alati edasi viinud," kirjutas Savisaar.

"Täitsa võimalik, et Jüri ja Kadri vahel ei ole täna üksmeelt, kes neist võiks kongressil minu vastane olla. Ma ei näe selles probleemi või põhjust viivitamiseks. Kandideerida võib rohkem kui üks inimene. Ka viimasel kongressil oli kandidaate rohkem. Lõpuks võidab ikka üks," lisas Savisaar.

"Jüri esitas Kadri omal ajal peaministrikandidaadiks ja Kadri tegi nägu, et talle tuli see ettepanek nagu välk selgest taevast. Nüüd Jaanus esitas Jüri erakonna esimeheks, ja Jüri oli puu otsas, kui pauk käis, teatades, et ei taha sellest midagi kuulda. Jaanus väitis seepeale, et on alles täna hommikul Jüriga pikalt rääkinud ja tema sõnadel on kate. Mehed, mis toimub?"

"Ajakirjandus pakkus Keskerakonna esimehe rolli ka meie tublile Mailisele. Milleks teha poliitikat läbi intriigide ja peitusemängu? Kel on ambitsioon juhtida, peab selgelt julgema ja ütlema, et jah – mina tahan, mina oskan," lisas Savisaar.

"Kui on tugev kandidaat ja selge visioon laual, siis mine tea – ehk tuleb erakond taha, ja nagu me täna toetame koos Mailist, toetaksime ka uut esimeest või esinaist. Minu jaoks on rahva hääl alati olnud tugevam mistahes teistest mõjutajatest. Ka erakonna sees. Kui ikka erakonna otsustuskogu eelistas presidendikandidaadina Mailist, siis mina käitun nii, nagu erakond ütleb," teatas Savisaar.