Haridus- ja Teadusministeeriumi e-teenuste osakonna juhataja Andres Ääremaa sõnul on haridusalane teave ja -teenused killustunud 171 erineva kodulehe vahel, mis teeb info otsimise keeruliseks. „Edaspidi leiab aga kogu õppimiseks vajaliku info, teenused ja statistika lihtsasti ühest kohast. Portaal räägib inimesega selges keeles ning kutsub üles õppima, ole sa mistahes eas,“ lausus Ääremaa.

Ääremaa selgitas, et praegune väga killustunud, osaliselt moraalselt vananenud ja ka turvaprobleemidega veebimaastik ei ole jätkusuutlik. „Paljude kodulehtede arendus, turundus ja haldus tähendab samuti kõrgeid ja kontrollimatuid kulusid. Arenguhüpe ühtsetele alustele võimaldab vähema raha eest pakkuda paremat teenust,“ põhjendas Ääremaa.

Portaali kõrvale luuakse ka ühine veebiplatvorm riigikoolidele, mille iga kool võib oma näo järgi kujundada. See võimaldab koolidel oma kodulehti hallata väiksema vaeva ja rahakuluga ning uutel kodulehtedel omavahel ja erinevate infosüsteemidega suhelda.

Haridusportaali loomist alustatakse veebi parima kasutajakogemuse ja kodaniku vajaduste analüüsimisega. Analüüsist lähtutakse portaali ehitamisel, et koondada sinna kogu haridusalane teave ja e-teenused 2018. aasta kevadeks.