Herrmanni nõudmine on reaktsioon CDU valimiskaotusele Mecklenburg-Vorpommerni liidumaa parlamendivalimistel, vahendab Die Zeit.

„Arvamusuuringute instituutide andmetel oli kehva esinemise põhjus liiduvalitsuse pagulaspoliitika,“ ütles Herrmann. „Vastavalt sellele tuleb nüüd CDU ja CSU seisukohad üle vaadata.“

Herrmanni sõnul on vajalik veel sel aastal kehtestada 200 000 pagulase ülempiir.

CSU nõuab ülempiiri juba ammu. „Järgmistel nädalatel peavad Bundestag ja valitsus nüüd härjal sarvist haarama,“ ütles Herrmann. „Seda ootavad kodanikud.“ 200 000 pagulast on Herrmanni sõnul number, mis tundub olevat jõukohane nende registreerimiseks, majutamiseks ja integreerimiseks. See number on aga sel aastal juba ammu ületatud.

Herrmanni nägemuse järgi on lahenduste otsimine Merkeli kohus: „Valitsus ja kantsler on viimastel päevadel seletanud, et selline sisseränne nagu eelmisel aastal ei tohi korduda. Vaja on selget avaldust, kuidas me selleni jõuda võime.“

Merkeli ja CDU järeleandmine Herrmanni nõudmisele on aga Die Zeiti hinnangul ebatõenäoline. Alles esmaspäeval lükkas CDU peasekretär Peter Tauber pagulaste ülempiiri kehtestamise taas selgelt tagasi. Tauberi sõnul on Saksamaale saabuvate pagulaste arv tugevalt kahanenud, mistõttu ei ole ülempiir mingi teema.