Telekanali ARD ja uuringufirma Deutschland Trend sellenädalasest küsitlusest selgus, et 51 protsenti sakslastest toetab avalikes kohtades mosleminaiste pealaest jalatallani katva riietuse nagu burka ja niqabi kandmise täielikku keelustamist, samal ajal kui pea kolmandik toetas osalist keeldu, vahendab uudistekanal The Local.

Osalise keelu all peeti silmas burka ja niqabi kandmise keelustamist avalikes asutustes, nende seas koolides ja ametiasutustes.

Burkade täielikku või avalikus ruumis keelustamist toetas seega kokku 81 protsenti vastanutest, samal ajal kui 15 protsenti leidis, et keelustamine läheks nende põhimõtetega vastuollu.

Valitsusjuht Angela Merkel on varem öelnud, et burkat kandvatel naistel pole praktiliselt võimalik Saksa ühiskonda lõimuda, ent probleemi lahendamine on endiselt poliitilistel ja juriidilistel põhjustel keerukas.

Ka Saksa siseminister Thomas de Maiziere avaldas osalisele burkakeelule eelmisel nädalal toetust. „Me tahame kehtestada seaduse, millega kohustatakse inimesi oma nägu näitama paikades, kus see on ühiskondlikuks kooseluks vajalik – autoroolis, ametiasutustes, koolides ja ülikoolides, avalikus teenistuses ja kohtutes,“ selgitas de Maizière kristlike demokraatide seisukohta.