Meeleavalduse eesmärk oli juhtida tähelepanu korruptsioonile Krasnodaris ja põllumeeste raskele olukorrale. Korraldaja Aleksei Voltšenko sõnul hakkas ta meeleavaldust sotsiaalmeedias organiseerima pärast seda, kui tema põllumaa ebaseaduslikult konfiskeeriti ning kohtusse pöördumine tulemust ei andnud.

Esmaspäeval kurtsid meeleavaldajad meediale, et kuigi „traktorite marss“ oli liikluspolitseiga kooskõlastatud, tegid võimuesindajad nende edasiliikumise praktiliselt võimatuks. Ühe korraldaja Oleg Petrovi sõnul peatati rongkäik 24 tunni jooksul 17 korda. Rostovi oblastis blokeeris politsei traktorite edasiliikumise täielikult.

Teisipäeval teatasid rongkäigu korraldajad, et üritus katkestatakse. President Vladimir Putiniga kohtuda lootnud meeleavaldajatele lubati teisipäeval siiski korraldada kohtumine Krasnodari krai juhi Venjamin Kondratjeviga.

Täiendatud kell 14:

Alguses kohtumisega nõustunud meeleavaldajad lükkasid Kondratjevi ettepaneku siiski tagasi, kui avaldati teated politseivägivallast. Meeleavalduses osalenud ühenduse Vene Vedajate Liit aktivist Rustam Mallamagomedov kõneles Novaja Gazetale, et esmaspäeva öösel peksid teda kolm märulipolitseinikku, kes kustutasid seejärel tema tehtud mobiilifotod rongkäiku blokeerivatest politseiautodest.