Harjumaa Ühistranspordikeskuse Büroojuht ja juhiabi Liesel Etsi sõnul pole kohe kindlasti valed sõiduajad peatuses üleval aasta aega, sest sõiduplaanid muutuvad ja neid vahetatakse peatustes 3-4 korda aastas.

"Võrdlesime omakorda peatus.ee aegu Ranna tee peatuses olevate aegadega ning 35st väljumisest kuuel on üheminutiline nihe. Ehk siis postril on 1 min hilisem aeg, kui kuvavad erinevad portaalid. Kontrollisime üle ka nädalavahetuse ajad ja erinevused olid üheminutilised mõnedes aegades," ütles Ets.

Kahjuks tuleb sageli ette sedagi, et inimesed vaatavad nädalavahetusel tööpäeva sõiduplaani ja vastupidi, samuti teise sõidusuuna omi.

"Jah, mõnel korral varemgi on meie tähelepanu juhitud üheminutilistele erinevustele peatusepostritel ja internetilehel www.peatus.ee. Tegemist on sõiduplaanide koostamise ja koordineerimise programmi ümardusveaga, mis annab, nagu öeldud, postrile aeg-ajalt 1 minuti võrra hilisema aja kui kuvavad erinevad portaalid," selgitas Harjumaa Ühistranspordikeskuse juhiabi, miks sellised apsud seas võivad olla.

"Arvestades, kui palju on maakonnas peatusi, on need väga harvad juhud ja ei sõltu kahjuks Harjumaa Ühistranspordikeskusest. Siinkohal annaksime soovituse kasutada just veebilehte www.peatus.ee, mis on riikliku sõiduplaanide andmebaasi väljund reisijale ja mille sisu õigsuse eest saab ühistranspordikeskus vastutada. Näiteks Tallinna rakendus sõiduplaan.tallinn.ee võtab maakonna andmed küll samast andmebaasist, aga ei uuenda neid alati meie muudatustega samas taktis, mis võib aeg-ajalt põhjustada paariks päevaks erinevusi nende kahe portaali infos. Head tagasisidet reisijatelt on saanud ka mobiiliversioon m.peatus.ee ja selle reisiplaneerija," sõnas Ets.

Delfi toimetaja võrdles suvalisi peatuse graafikus olevaid aegasid peatus.ee-s oleva sõidugraafikuga:

Peatuses: liin 108: 7:08 Internetis: liin 108: 7:07
Peatuses: liin 127: 13:58 Internetis: liin 108: 13:57
Peatuses: liin 122: 16:36 Internetis: liin 122: 16:36
Peatuses: liin 128: 19:55 Internetis: liin 128: 19:56