Saja kilomeetri raadiuses Krakówist kehtis nimelt ülemaailmsete katoliiklike noortepäevade tõttu lennukeeld, vahendab TVN24.

Vene piloot ei olnud oma lennust ette teatanud. Kui ta hakkas Krakówile lähenema, saadeti talle vastu Poola hävitajad. Raadio teel anti korraldus kurssi muuta. Lõpuks maandus Vene lennuk Radomis.

Piloodi võtsid vastu Poola sõjaväelased ja tema lennuk suleti angaari. Poola kaitseministeeriumi pressiesindaja Bartłomiej Misiewiczi sõnul lennuk vastavalt reeglitele arestiti.

Väljaande Echo Dnia teatel pidi piloot osa võtma kõrgpilotaaži maailmameistrivõistlustest, mis algavad 5. augustil Radomis.

Radomi lennuklubi direktor Stanisław Szczepanowski ütles, et midagi tõsist ei olnud ja kõik on juba lahenenud. Venelane juba lendab koos teiste võistlustest osavõtjatega.

Seoses katoliiklike noortepäevadega kehtestati sport-, lõbusõidu- ja droonilennukeeld Krakówi (raadiusega 100 kilomeetrit) ja Częstochowa (raadiusega 50 kilomeetrit) kohal. Kalwaria Zebrzydowska, Brzegówi ja Oświęcimi (Auschwitzi) kohal oli seitse lennupiirangutsooni. Keeld kehtib 1. augusti keskööni.