Prantsusmaa president François Hollande on alates Élysée paleesse saabumisest innukalt kulusid kärpinud, kuid isikliku juuksuri teenuseid hindab ta selgelt väga kõrgelt, vahendab The Local.

Le Canard Enchaîné kirjutas kolmapäeval, et Prantsusmaa presidendi administratsioon on maksnud 9895 eurot kuus riigipea juuste eest hoolitsemise eest. Sealjuures ei kuulu see raha „perehüvitiste“ ega „elukohahüvitiste“ alla.

Summa on vaid 5000 euro võrra väiksem kui presidendi enda palk. Pärast ametisse astumist kärpis Hollande oma palka 30 protsendi võrra.

Le Canard Enchaîné avaldas koopia juuksuri viieaastasest lepingust, mis algas 2012. aastal, kui Hollande presidendiks valiti, ja lõpeb enne järgmisi presidendivalimisi 2017. aasta aprillis.

Leping avaldati ilmselt kohtuprotsessi käigus ajakirja Closer vastu, mis teatas 2014. aasta jaanuaris, et Hollande’il oli armuafäär prantsuse näitlejanna Julie Gayet’ga.

Hollande’i mitte just kõige kohevamate lokkide eest hoolitsemisega teenib juuksur Olivier B. seega viie aastaga 590 000 eurot.

Le Canard’i teatel käib juuksur regulaarselt kaasas ka Hollande’i reisidel.

Juuksuri advokaat Sarah Levy õigustas suurt palka juuksuri suure töökoormuse ja suurte isiklike ohverdustega oma kliendi heaks.

„Ta on presidendi jaoks saadaval kogu ööpäeva, 24 tundi päevas ja teda ei asenda kunagi keegi. Tal jäid nägemata oma enda laste sünnid, nende murtud käed, nende operatsioonid…,“ ütles Levy.

Élysée palee teatas, et juuksur alustab väga vara hommikul ja tal on väga pikk tööpäev. Ta sätib Hollande’i juukseid igal hommikul ning nii tihti, kui vaja, enne iga avalikku esinemist.