Tallinna linnavolikogu liige Tarmo Kruusimäe (Isamaa ja Res Publica Liit) tõi põhiküsimusena välja, kas Keskerakond on ilma Savisaareta üldse tõsiseltvõetav. "Keskerakondlased teavad, et nende võim Tallinnas seisab ainult partei praeguse esimehe isikliku häältesaagi najal. Kuigi Edgarist on saanud sisuliselt karikatuur iseendast, on tema valijad lojaalsed. Kogu Tallinna linnaaparatuur on täidetud keskerakondliku toitumisahelaga, kelle töökoht ja sissetulek sõltub ustavusest Savisaarele. Sajad temast sõltuvad inimesed teevad kõik endast oleneva, et hoida Savisaar linnapea toolis kinni," kirjeldas Kruusimäe.

"Kõik linnapead, kes on viimaste aastakümnete vältel Tallinna juhtinud, on saanud sellega hakkama paremini kui Savisaar. Linna üldine töökultuur on Savisaare tagandamisest juba täna palju võitnud. Jüri Ratas, kes juhtis linna enne Savisaart, oli märkimisväärselt avatum ja koostööaltim," kirjeldas Kruusimäe.

IRL-i esindaja sõnul on Tallinnale hädavajalik, et 2017. aasta valimiste järel ei oleks Tallinnas enam tänasele korruptsioonile kohta. "Pärast Tallinna läbielamisi Savisaare korruptsiooni ikkes peab linna juhtima inimene, kelle renomee on laitmatu."

Kruusimäe toonitas Tallinna linnajuhtimise opositsioonijõudude koostöö tegemist. "IRL on suurima opositsioonierakonnana valmis juhtima võitlust Savisaare propagandistliku kulutamispoliitika vastu. IRL toetab kahtlemata kandidaati, kes on võimeline juhtima Tallinna tõusu linnaks, mis on pealinna tiitlit väärt," lisas ta.

2017. aasta sügisel toimuvad kohaliku omavalitsuse valimised toovad suure tõenäosusega kaasa murrangu Tallinna linnavalitsuse töösse. Nimelt võib üheks Tallinna linnapeakandidaadiks saada praegune majandus- ja taristuminister Kristen Michal, suureks favoriidiks on aga Savisaare vastasleeri kuuluv keskerakondlane Jüri Ratas.

Nii Tallinna linnavolikogu Reformierakonna kui ka Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esindajad on viidanud Jüri Ratase kandidatuuri toetamisele Tallinna linnapeaks.