Senise ametliku tulemuse järgi võitis maikuus toimunud valimised Eesti juurtega Rohelise partei kandidaat Alexander van der Bellen, kes edastas parempoolse Vabaduspartei kandidaati Norbert Hoferit vaid 31 000 häälega.

Valimised korraldatakse uuesti kogu riigis. See puudutab üksnes viimast vooru, kuna eelmist pole kohtus vaidlustatud. Seega lähevad uuesti vastamisi esimeses voorus kõige rohkem hääli kogunud kandidaadid van der Bellen ja Hofer.

Vabaduspartei kaebas kohtule, et nende hinnangul esines 117-st valimisringkonnast rikkumisi 94-s. Kohus leidis, et mitmel juhul alustati häältelugemist juba valimispäeval, mitte järgmisel päeval. Sellega rikuti Austria valimisseadust.

Samuti näitavad tunnistajate ütlused, et mõned valimisvaatlejad kirjutasid oma jaoskonna valimistulemustele alla ilma nendega sisuliselt tutvumata. Kohus ei leidnud tõendeid, et valimistulemustega oleks sihilikult manipuleeritud, ent protseduuririkkumised olid piisavalt suured, et teise vooru tulemused täielikult tühistada.

Otsus tähendab võitu Vabadusparteile, mis on praegu arvamusküsitluste järgi riigi populaarseim erakond.