Zimmeri selgitusel lõigatakse Karlova linnaosas Tolstoi, Õnne ja Linda tänava igal teisel kevadel ära kõik vesivõsud, mis on kahe suve jooksul puudele kasvanud. Seda tööd tehakse plaanipäraselt ja selliselt majandatud puid nimetatakse nudipuudeks.

Pärnad on linnatingimustes hea vastupidavusega, kuid vabalt kasvades võib puude kõrgus küündida üle 20 meetri ja võra laius üle 15 meetri. Nii suured puud aga ei mahuks tänava ja majade vahelisele kitsale alale ära. Seepärast kasutatakse nn nudilõikust, mille käigus hoitakse suurevõralise puu võra väiksena. Nudipuud tuleb kujundama hakata siis, kui puu on noor, täiskasvanud puust enam korraliku nudipuud ei saa, sest suurtest lõikehaavades saavad alguse mädanikud.

Noortel puudel seevastu lõigatakse peeneid oksi ja lõikekohad okste otsas hakkavad jämenema ning neist moodustuvadki nn nudipead. Need nudipead on mädanikuvabad ja võimaldavad puul peale järjekordset lõikust kiiresti uued oksad kasvatada ja lehte minna. "Kuigi peale lõikust on puud paari kuu jooksul üsna näotud, moodustub juba esimese suvega puule korrapärane võra, mis näeb sarnane välja ümmargusse vormi lõigatud puuga. Ka vormilõikusega on võimalik hoida puude võra soovitud kuju ja suurusega, nagu näiteks Kadrioru pargis, kuid nudipuude lõikamine on lihtsam ja odavam ning seetõttu eelistatum lõikusviis tänavaäärsetel alleedel," põhjendab Zimmer tehtud lõikustöid.