Politsei sisekontroll leidis, et Harku kinnipidamiskeskuses novembris toimunud operatsioonis tehti juhtimisvigu, kasutati tulirelva, kuigi poleks tohtinud ning politseinikud andsid juhtunu kohta valeinfot, mida, nagu Eesti Ekspress välja tõi, kinnitasid ja levitasid ka kõrged politseiametnikud ja siseminister.

Heljo Pikhof ütles Delfile, et tal pole olnud võimalust PPA sisejuurdluse kokkuvõttega tutvuda, kuid seda on kavas teha.

"Tegemist on ilmselt tõsise juhtumiga, sest PPA ametkondlik sisejuurdlus väidetavalt tuvastas kõnealuse sündmusega seoses politsei tegevuses mitmeid puudusi. Sellest saab ühtlasi järeldada, et tegemist on reaalse probleemiga. Aga kuna pole võimalust olnud PPA sisejuurdluse kokkuvõttega tutvuda ega asjaomaseid isikuid küsitleda, siis täpsemalt praegu midagi kommenteerida ei saa. Samuti on veel vara järeldusi teha. Õiguskomisjoni töös osaleb järjepidevalt PPA juhtkond. Tutvume asjaoludega järgmisel kohtumisel. Alles pärast seda on võimalik sisulisi kommentaare anda ning järeldusi teha - kas ja mida tuleks õiguskorras muuta," ütles Pikhof.