Ei ole küll otseselt pagulastega seotud, aga minu meelest veel hullem. Ei uskunud tõesti, et meie väike Eesti kannab oma pinnal nii palju piiratud mõtlemisega, rumalaid ja vaenuliku suhtumisega inimesi - jah vastik sõna-rassiste.

Hiljuti sai viibitud väikses seltskonnas, kus ei puudunud nali ega ka väike naps. Kõik oli tore sinnamaani, kui meenutasin oma reisimuljeid viimati külastatud saareriigist, kellede kohalike nahavärv on erinev. Näitasin mobiilist pilte maha jäänud tuttavatest-sõpradest. Meesterahvas üle 50, kes on minu jaoks olnud alati stiilne ja soliidne, muutus korraga monstrumiks. Karanud toolilt püsti nimetades mind neegrikummardajaks ja mitte kirjapilti sobiva sõnavaraga üle valanud, viskas mu koos teise naistuttavaga välja.

Kuna olukord oli läinud meie tervise huvides ohtlikuks, olime sunnitud teavitama politseid. Sõimu saatel lahkusime. Jumal tänatud, et mu sõbrad Jamaicalt, Roheneemesaartelt, Mauritiuselt jt kaunitest paikadest ei tea Eestist eriti midagi, ega ei ole avaldanud soovi ka siia tulla.

Kõik pagulased on terroristid, kõik venelased on okupandid või vähemalt sibulad,k õik teise nahavärvi esindajad tuleb maha nottida - nii arvab kesmiselt madalam laubakandja. Olles natuke ikka reisinud, tuleb välja, et oma naha pärast tuleb väriseda kõige rohkem kodus. Ma ei ütle, et kõike ja kõiki tuleb armastada, aga ilma põhjuseta vihkamine on põhjendamatu. Üks vere värv on igal erineval nahavärvil.