Tallinna Linnatranspordi AS avalike suhete spetsialisti Urmas Toomingu sõnul ütleb Liiklusseaduse §45, et teekattemärgistusega sõiduradadeks jaotatud sõiduteel tuleb sõita sõiduraja piires. Lähtuvalt sellest seaduse paragrahvist käitus bussijuht antud olukorras valesti.

Tooming aga lisab, et TLT liiklusjärelvalve töötaja käis ka ise kohapeal ning tuvastas, et bussiraja teekate Narva maanteel Lauluväljaku kõrval ei ole just kõige paremas korras, kuna seal on palju kaevuluuke, millest osa on ära vajunud. Iga bussijuhi kohustus on vedada sõitjaid võimalikult mugavalt ja ohutult ning samas hoida ka bussi tehniliselt korras, mistõttu kasutavadki paljud bussijuhid sellel teelõigul mitte bussirada, vaid teist sõidurada.

"Liiklusseadus ei kohusta bussijuhti sõitma ainult ühistranspordirajal, ta võib kasutada ka kõrvalrada. TLT-le on laekunud sõitjate pretensioone, et miks bussid sõidavad läbi teeaukude ja konaruste. Seetõttu püüavadki bussijuhid, kui vähegi võimalik, valida sellise sõiduraja, kus teekate on kõige paremas korras," selgitas Tooming.