Video näitab kolme maaslamavat meest, kelle käed on plastiknööriga kinni seotud. Kaadritagune mehehääl hüüab neile vigases inglise keeles „Minge tagasi Türgisse. Nüüd. Ei mingit Bulgaariat, minge kohe Türgisse.“ Mehed kinni pidanud isikute nägusid pole näha. Üks neist on relvastatud matšeetega.

Bulgaaria peaministri Boiko Borisovi esmareaktsioon oli omakohtuga tegelenud mehi tunnustada, märkides, et riigi piiride kaitsmisel on iga abi teretulnud. Rahvusvaheline ja kohalik meedia reageeris sellele nii kriitiliselt, et Borisov tegi juba paar tundi hiljem kannapöörde. „Minu seisukoht oli ja on järgmine: ühiskond peab olema valvas ja ei tohi leppida seaduserikkumisega,“ kirjutas peaminister Facebookis. „Ent riik ei aktsepteeri ka inimeste ebaseaduslikku ja ebainimlikku kohtlemist ja see on seadusega karistatav. Võtame kõik võimalikud meetmed, et piiril turvalisust parandada.“

Siseministeeriumi teatel toimus intsident Türgi piirist 5 km kaugusel. Üks asjaosalistest on vahistatud, teisi otsitakse.

Samuti teatas ministeerium, et küsitleb endist maadlejat Dinko Valevit, kes on samuti kiidelnud sisserändajate omaalgatusliku kinnipidamisega. Ka tema tegevusest on sotsiaalmeedias mitu videoklippi. Ühel videol räägib Valev, et pidas koos kaaslastega kinni 15 sisserändajat, kelle seas on ka naisi ja lapsi.

Siin on Dinko Valev (vasakult kolmas) koos oma salgaga.

Bulgaaria piirivalve on tänavu esimese kolme kuuga kinni pidanud 10 000 peamiselt Süüriast ja Afganistanist pärit sisserändajat. Tavaliselt on Türgist ja Kreekast saabujate eesmärk liikuda edasi Lääne-Euroopasse. Eelmisel nädalal avaldatud küsitluse järgi arvab 60% bulgaarlastest, et sisserändajad ohustavad riigi turvalisust.