6. aprillil kella 19.40 paiku sai häirekeskus teate, et Tartus Rebase ja Raua tänavate ristmiku juures püüab üks joobes mees sõitu minna.

„Märkasin aknast, et kaks purjus meest kõndisid ühe Toyota juurde ja hakkasid end sõitu sättima. Autost kõndis samas mööda üks jalakäija ja mehed tegid talle näo nagu neil polekski kavatsust sõitma minna, askeldavad niisama auto juures. Kui jalakäija silmist kadus, hakkasid mehed aga jälle end autosse sättima,“ kirjeldas 40-aastane Gunnar vaatepilti, mis talle koduaknast avanes.

„Tormasin välja ja ütlesin meestele, et sellises seisus küll sõitma ei lähe. Sain kuraasi täis meestelt vastuseks, et ma polevat selle ütleja. Mõtlesin, et kui nad nüüd kohalt lähevad, siis teab, kus nad selle masinaga maanduvad. Saavad ise surma või sõidavad kellegi teise surnuks,“ rääkis Gunnar. Ohtu ennetades andis ta toimuvast teada hädaabinumbril. „Ütlesin meestele ka, et ega ma nendega nalja tee ja tulgu autost välja või kutsun politsei. Mind nad aga ei kuulanud,“ kirjeldas ta vestlust meestega.

Kui mehed läheneva politseisõiduki sireeni kuulsid, sibasid nad kiirelt ühe eramaja aeda pakku. Politsei tuvastas mehed ning selgitas, et alkoholiga tähistati selle mehe sünnipäeva, kes oli Toyota juhiistmele end sättinud. Oma 60ndat juubelit tähistanud mehel tuvastas politsei üle kahe ja poole promillise joobe ning ta tuli tema enda ohutuse tagamiseks kainenema viia.

„Märkamine, hoolimine ja hea eeskuju muudavad meie kõigi elu turvalisemaks. Kui alati ei ole võimalik ise vahetult sekkuda ja joobes juhti takistada, siis tuleks temast esimesel võimalusel politseile teada anda,“ soovitas Lõuna prefektuuri patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Alvar Pähkel. Ta kiitis Gunnari asjalikku tegutsemist, sest selle tulemusena tagati antud juhul joobes juhi osalemine liiklustihedas Tartu linnas. Nii suure joobeastmega autojuht oleks olnud väga suureks ohuks endale, kaasavõetud sõbrale ja kõigile teistele piirkonna liiklejatele,“ kirjeldas politseijuht ohtu, mille Gunnar aitas ära hoida.