Tallinna pressiteenistusest Raepressist kinnitati sügisel Delfile, et asfaldilaikude näol on tegu ajutise nähtusega. Et teetööd kestavad pikalt, vahepeal aga tuleb talv ja teekatte all olevaid torusid ja kaableid ei taheta külmaga lagedale jätta, kaetakse tee lapiti asfaldiga.

Tallinna linn alustas 3. novembril laiaulatusliku sõidutee ja kõnniteede rekonstrueerimise projektiga.

Abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul jätkatakse Viru, Kuninga ja Vanaturu rekonstrueerimisega Harju ning Kullassepa tänavatel alustatud jalakäijate tänavate rajamist vanalinna. „Tööde käigus viiakse sõidutee ja kõnnitee ühele tasandile, osa tänavast suletakse autoliiklusele ning rekonstrueeritakse tänavaalused kommunikatsioonid.“

„Raekoja platsi poolt hakkame valmis tööd järk järgult üle andma. Jaanipäeva paiku peaksid Olde Hansa kandis tekkima tagasi juba ka tänavakohvikud. Ehitaja liigub materjaliveo ja muu transpordiga "selg ees" Viru tänavat pidi Viru ringi poole,“ kirjeldas olukorda kommunaalameti juht Ain Valdmann Ärilehele.

„Kõik osapooled on huvitatud, et töö võimalikult kiiresti valmis saaks. Viru tänava remonti teati juba mitu aastat pikalt ette. Kuskile maani peavad kõik osapooled olukorrast aru saama. Ja kui see töö ükskord tehtud on, siis on see tehtud aastakümneteks,“ lisas ta.

Valdmanni sõnul kattuvad antud juhul nii linna kui ka eraäride huvid. „Ärid on huvitatud, et nad saaksid võimalikult pikalt oma teenust pakkuda, kuid teisalt on nad ka linnaosavalitsuse jaoks tuluallikas, sest mida rohkem on välikohvikuid ja mida kauem nad väljas on, seda rohkem saab ka linnaosa tulu, millega üldist heakorda parandada,“ jätkas ta.

Viru tänaval vahetatakse vee-, kanalisatsiooni-, soojus-, side-, ja elektrivõrgud ning Valdmanni sõnul on kogu remont nii kapitaalne kui üldse ühel tänaval olla saab. Tööd saavad lõplikult ühele poole alles novembriks.

Valdmanni sõnul saab Viru tänavast veelgi enam jalakäijatele orienteeritud ala. Aia tänava juurde pannakse sõidukite tõkestamiseks metallpostid, millest üks hakkab üles-alla liikuma, et teenindav transport hommikutundidel vanalinna pääseks.

Tööde teostajaks on Tallinna Teede AS. Hankelepingu kohaselt kestavad tööd kuni 30. novembrini 2016.