"Üldiselt on taunitav kriminaalide osalemine demokraatlikes protsessides. Kriminaalselt karistatud inimesel ei saa olla moraalset mandaati kontrollimaks erakondade rahastamist," sõnas Kruusimäe. "Priit Toobali esitamine komisjoni liikmeks on irvitamine Eesti seaduste üle, mille alusel on nii Toobal kui kogu Keskerakond ka süüdi mõistetud. Oma järge ootab veel ka erakonna esimees."

"Seistes kohtu ees, ei osanud Toobal Keskerakonna rahaasjadest öelda sõnagi. Huvitav, kust siis nüüd on tulnud laialdased teadmised erakondade rahaasjadest, mida Jaanus Karilaid väidab tal olevat," ütles Kruusimäe.

"On kurb, et Keskerakond ei leia Toobalile muud poliitilist rakendust, aga Erakondade Rahastamise Järelvalve Komisjoni tal asja ei ole," tõdes Kruusimäe.

Justiitsminister Urmas Reinsalu nimetas Priit Toobali asumist erakondade rahastamise järelevalve komisjoni liikmeks karikatuuriks kuubis. "Asi on lihtne, kas Toobal ise loobub või siis algatab justiitsministeerium seaduseelnõu miinumnõuete kohta sellistes avaliku huvi järelevalve asutustes," lisas Reinsalu.

Seepeale saatis Toobal Reinsalule ründavas toonis avaliku kirja.