"Korteri väärtus on see, millega reaalselt tehinguid tehakse. Ostajele on vaja sellist korterit, selliste mugavustega, selliste ja selliste asutuste lähedale sellistel tingimustel ja sellise hinnaga. Hinna paneb paika pakkumine ja nõudlus, lisaks arendajate vaheline konkurents."

"Küsimus on selles, kas uusarenduste korterite hinnad on kujunenud vabalt, st puhtalt nõudluse-pakkumise toimel. Või esineb näiteks turuvälistest hinnakokkulepetest tulenevaid turutõrkeid. Iga pank ise otsustab, kuidas olukorda hindab ja oma laenupoliitikat kujundab. Mis puudutab kinnisvara hinda, siis see on mingis osas funktsioon laenuintressidest. Laenuintressid on Euroopa keskpanga tehistoode, mis ei peegelda tegelikku riski. Seega võib vabalt väita, et kogu kinnisvaraturul on suur portsjon turutõrget."

"Eestis peaks olema kinnisvara hindamine lahutatud kinnisvara vahendusteenusest, sest ühe firma mütsi all ei ole see objektiivne - eriti veel juhul, kui pangad aktsepteerivad vaid valitud büroode hindamisakte - nad peaksid aktsepteerima kõikide lisentseeritud hindajate akte, sõltumata büroolisest kuuluvusest."

"Pank peaks ise hindama, kas ta X kinnisvara eest X summa on nõus välja käima. See 150€ mingi paberi eest on üle mõistuse palju. Ja kui hindaja valesti midagi teeb, siis kas ta reaalselt ka vastutab selle eest? Ei, vastutab ikka loll ostja. Hindamise võib ju teha kolmas või neljas ettevõte, aga reaalsuses panevad ka nemad soovitud hinna sinna paberile, sest kui nad liiga ausalt hakkavad hindama, siis nende teenust lihtsalt enam ei kasutata."

"Kinnisvara hindamisakt ja tehnilise seisukorra hindamine on sisult kaks täiesti erinevat dokumenti. Kinnisvaramaakler koostab hindamisakti, hoone tehnilist seisukorda oskab hinnata pikaajalise praktilise kogemusega (ehitus, ventilatsioon, küte, vesi, kanal, elekter) ja eriharidusega spetsialist. Mujal maailmas tuntakse tehnilist hindamist Technical Due Diligence ( TDD ) nime all ja reeglina ei koosta seda dokumenti vaid üks inimene, vaid spetsialistide meeskond."

"Kuna olen hetkel kodulaenu taotleja, siis võin öelda, et ka SEB pank nõuab eksperthinnangut ning väikese lisatingimusega: eksperthinnang on vaja teostada siis, kui objekt valmis on. Seega uusarenduste puhul saad alles peale korteri valmimist teada, kas pank annab sulle ikkagi laenu või mitte. Kui ostetav valmimisel korter hinnatakse pärast valmimist odavamaks kui müügihind, tuleb laenuvõtjal vahe kinni maksta, vastasel juhul pank keeldub laenupõhiosa välja maksmast."