Süüria antiikmälestiste ameti juht Maamun Abdelkarim ütles AFP-le, et täna-homme alustavad eksperdid purustuste hindamist, et uurida, mil määral on taastamistöö võimalik. Kuigi islamistid lasid õhku kaks paganlikku templit ja Rooma-aegse triumfikaare, hindas Abdelkarim ülejäänud mälestistele osaks saanud hävingut väiksemaks, kui võis karta. „Oleksime võinud Palmyrast täiesti ilma jääda,“ ütles ta. „Olen kirjeldamatult rõõmus.“

Al-Lati lõvi jäänused
Üle 2000 aasta vana skulptuur, mida tuntakse al-Lati lõvi nime all, lasti õhku juulis. Abdelkarim väljendas seda vaatepilti nähes aga suurt rõõmu, kinnitades, et tükid on võimalik uuesti kokku panna. 2010. aastal nägi kuju välja selline:
Al-Lati lõvi enne hävingut

Oktoobris lasti õhku ka Palmyra ajalooline triumfikaar, millega roomlased tähistasid umbes 1800 aastat tagasi arvatavasti sõjakäiku partlaste vastu.

Purustatud triumfikaar

Varem nägi triumfikaar välja selline. Abdelkarim kinnitab, et kuna kaare tükid paistavad vedelevat samas kohas, kuhu nad kukkusid, on ka see ehitis võimalik taastada.
Triumfikaar enne hävingut
Kurvem vaatepilt avaneb augustis hävitatud 2000 aasta vanuse Beli (Baali) templi juures, millest on järel vaid sissekäik.

Hävingu ulatus saab selgeks, kui vaadata fotot templist enne hävitamist.

Beli (Baali) tempel tervena

Lahingutegevuses on pihta saanud ka ristisõdijate ajast pärinev tsitadell, aga need purustused on suhteliselt väikesed.
Palmyra tsitadell

Ent näiteks Rooma-aegse amfiteatri seisukord paistab olevat lausa ideaalne.

Palmyra amfiteater