Te olete öelnud, et Edgar Savisaare kriminaalasi on prokuratuuri jaoks prioriteetne. Millises seisus uurimine on?

Oleme läbinud faasi, mis oli enne avalike menetlustoimingutega alustamist. Samuti oleme ära teinud intensiivsed esimesed avalikud menetlustoimingud ja lisaks veel üksjagu toiminguid ka pärast seda. Seega saab öelda, et väga suur osa tööst on tehtud. Nüüd peab uurimisasutus veel veidi tööd tegema. Seejärel algab etapp, kus tuleb koostada süüdistused ja siis saame asja kohtusse saata.

Kas süüdistuse esitamine on selle kevade teema?

Ma ei ütleks konkreetset aega. /--/ See on meie jaoks tähtis asi ja me teeme kõik endast oleneva, et võimalikult kiiresti kohtu ette jõuda.

Kui kauaks Savisaar ametist kõrvaldatuks jääb? Kas peate võimalikuks, et ta naaseb ametisse enne asja kohtusse jõudmist?

Alles mõned nädalad tagasi leidis kohus, et alused Savisaare jätkuvaks ametist kõrvaldamiseks on olemas. Mina ei spekuleeriks sellega, millal need alused ära langevad.

Mu küsimus tõukub sellest, et väidetavalt on kõik tunnistajad juba üle kuulatud. Savisaare ametist kõrvaldamise peamine põhjus on just tunnistajate võimalik mõjutamine. Minu loogika järgi soovite te järelikult, et ta jääks ametist eemale vähemalt senikauaks, kuni tunnistajad ka kohtus oma ütlused annavad.

See on suhteliselt loogiline järeldus teil.

Kas Savisaar on tunnistajaid mõjutanud? Mida arvab Lavly Perling rohelise lindi kampaaniast ning Savisaare tele-esinemistest? Mida advokatuuri üldkogul otsustatust? Loe homsest Eesti Päevalehest!