Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokuröri Toomas Liiva sõnul tooks ta selle kohtuprotsessi puhul välja kaks aspekti.

"Esiteks soovin avalikkusele põhjendada, miks prokurör küsis seadusandja poolt kehtestatud karistuse keskmisest määrast väiksema. Põhjuseks on asjaolu, et tapmisele eelnevalt oli viimane kohtualusega käitunud vägivaldselt, pekstes teda rusikatega näo piirkonda. Samas ei tuvastanud eeluurimine ega leidnud ka Tartu maakohus, et antud juhtumi puhul oleks olnud tegemist hädakaitsega või siis ka provotseeritud tapmisega," rääkis Liiva Delfile.

"Teiseks pean kahjuks ka selle juhtumi puhul nentima, et traditsiooniliselt on liigse alkoholitarvitamise tõttu üks meesterahvas surnud ja teine kandmas pikaajalist vangistust," lisas Liiva.

58-aastasele Jüri Vaiksaart süüdistati selles, et mehed tarvitasid Tartus Kalda tee tänaval asuva maja korteris alkoholi, mille käigus tekkis nende vahel tüli ning süüdistatav lõi teist meest noaga kolmel korral rinda ja ühel korral seljapiirkonda. Kannatanu suri saadud vigastustesse kohapeal. Lisaks sellele süüdistatakse meest selles, et ta juhtis sõidukit olles alkoholijoobes.

Süüdistatav viibib kohtu loal vahi all alates eelmise aasta 5. juulist.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Tartu politsei ning juhtis Lõuna ringkonnaprokuratuur.