Đukanović edestas napilt Aserbaidžaani presidendi İlham Əliyevi naist ja lapsi. Kolmandaks tuli veel üks Balkani riigimees, Makedoonia peaminister Nikola Gruevski, vahendab Balkan Insight.

„Me peame seda elutööauhinnaks,“ ütles OCCRP kaasasutaja Drew Sullivan. „Keegi peale Putini ei ole valitsenud riiki, mis toetub nii palju korruptsioonile, organiseeritud kuritegevusele ja räpasele poliitikale. See on tõeliselt ja läbinisti mäda kuni tuumani.“

Oma poliitilise karjääri jooksul, mis on kestnud ligi kolm aastakümmet, on Đukanović olnud pidevalt kas peaminister või riigipea.

„Kuigi ta esitleb end progressiivse läänemeelse juhina, kes aitas hiljuti omal riigil NATO-ga ühineda ning on teel Euroopa Liiduga ühinemise suunas, on ta üles ehitanud ühe kõige pühendunuma kleptokraatia ja organiseeritud kuritegevuse paradiisi maailmas,“ väidab OCCRP.

OCCRP iga-aastase küsitluse alusel on varem organiseeritud kuritegevuse aasta inimesed olnud Venemaa president Vladimir Putin, Əliyev ja Rumeenia parlament.