Mihkelsoni sõnul on poliitilisel paremtiival tugev konkurents ja võidab see, kel on pikaajaline strateegia. Mihkelsoni kinnitusel töötab IRL selle kallal, vahendab ERR Uudised "Aktuaalset kaamerat".

"Ma arvan, et põhiline põhjus on selles, et meil on täna paremtiival konkurents suurem kui võib-olla viimase 10-15 aasta jooksul ja me näeme, et tegelikult need vahed erinevate erakondade puhul ei ole ju suured. Ja väga palju ikkagi sõltub sellest, kuidas üks või teine erakond liigub valimiste suunas," selgitas Mihkelson.

ERR-i uudistetoimetuse tellitud 1001 vastajaga küsitlusest selgus, et Isamaa ja Res Publica Liit on juba päris selgelt alla jäämas Konservatiivsele Rahvaerakonnale. Kui IRL-i poolt hääletaks vaid 7 protsenti valimiseelistusega kodanikest, siis EKRE toetus on tõusnud 10 protsendile.

Suurim toetajaskond on endiselt Keskerakonnal, keda detsembris toetas 25 protsenti.

Reformierakonna toetus oli novembris 20 protsenti, mis on kolme protsendi võrra suurem kui novembris.

Vabaerakond ja Sotsiaaldemokraadid on aprillist saadik liikunud paarisrakendina, kusjuures sotsiaaldemokraatide toetus on enamasti olnud protsendi või paari võrra Vabaerakonnast suurem. Novembris toetas sotsiaaldemokraate 14 ja Vabaerakonda 13 protsenti.