„Meil oli [1. detsembri] hommikul büroo koosolek, esimesena tuli kontorisse [Vabaerakonna juhatuse aseesimees] Jaanus Ojangu, kes selle [varguse] avastas. Mõne minuti pärast saabusin mina, kutsusime politsei. Hetkel tegeleb sellega uurija ja kriminalistid käisid ja võtsid kõik analüüsid,“ rääkis Ramjalg.

Mingil põhjusel jäeti hulk samuti väärtuslikke asju maha. „Ilmselt oleks selle äraviimine olnud palju silmatorkavam, kui lihtsalt arvuti koos kotiga,“ rääkis büroojuht, kes ei usu, et järele tuldi nimelt sellele arvutile. „Spekuleerida võib alati. Ma ei kujuta ette, mis on selle inimese peas, kes üldse vargil käib ja sellepärast ei oska ma arvata, et mina või keegi teine oleks tema asemel midagi veel kaasa võtnud.“

Vihje saatja sõnul varastati sularaha 700 eurot.

Hoone koridorides on olemas ka videokaamerad, mille lindile õnnestus Ramjalgi sõnul ka varastel jääda. „Video on salvestanud kõik inimesed, näod, ja materjali nende kättesaamiseks on piisavalt,“ usub büroojuht.

Põhja prefektuuri pressiesindaja sõnul varastati 30. novembril Kopli tänaval asuvast majast mobiiltelefon, sularaha ning arvuti. Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust varguse paragrahvi järgi.

Praeguseks on leitud kuriteos kahtlustatavad ja käivad menetlustoimingud.