Pärast päeval kella kahte sõitsin trammiga Tondilt kesklinna poole. Kosmose peatuses tõmbas tähelepanu poiss, kes hüppas trammi liikumise ajal jõuga vastu trammi uksi ja püüdis neid lahti rebida. Tegemist oli vana trammiga. Poiss kelkis oma teguviisiga eakaaslaste ees ja jutustas, et on rongis samasugust "nalja" teinud.

Enne Vabaduse väljaku peatust rebis ta trammi uksed lahti ja hüppas liikuvast trammist välja, püüdes üht kaaslast veel endaga kaasa haarata. Tormasin poiste juurde, aga midagi teha enam ei jõudnud. Õnneks tundus, et teised tema tegu eriliseks kangelasteoks ei pidanud. Silma järgi oli tegemist viienda kuni seitsmenda klassi õpilastega.

Ma ei kujuta ette, mis tunne võib olla sõidukijuhil, kes sellise poisi mõne tema kangelasteo ajal alla ajab. Või mis oleks võinud juhtuda, kui ta oleks kellegi teise uksest välja lükanud, auto ette.

Vanemad, palun rääkige oma lastele, miks selline teguviis on väga ohtlik! Omalt poolt ütleksin lastele, et julgust ei näita mitte see, kui sa teed eluohtlikke lollusi, vaid see, kui julged öelda "ei", ega lähe selliste asjadega kaasa.