„ERRi poolt täna avaldatud erakondade toetusreitingud kõnelevad minu hinnangul väga selget keelt. Keskerakonna möödunud kuu toetuse langustrend on õnnestunud viia hüppelisele kasvule ning seda saab seostada vaid asjaoluga, et inimesed näevad korraga põhjust panna oma lootused meile. Keskerakonnas nähakse ainsat tõsist alternatiivi Reformierakonna poliitikale. Meie tõsiseltvõetavusele on andnud tõuke lähenev erakonna kongress ja arutelu, et Keskerakond peab lisaks Tallinnale ka üleriigiliselt enam vastutust võtma“ sõnas novembri lõpul Keskerakonna esimeheks kandideeriv Kadri Simson.

Simson jätkas: „Eesti inimesed ootavad muutust ning seda nii tänaselt valitsuselt kui ka Keskerakonnalt. Liialt kaua on Keskerakond istunud opositsioonis ning lasknud end kõrvale mängida. Tänased reitingud näitavad selgelt, et ette võetud tee, kandideerida Keskerakonna esimeheks, oli ainuõige. Me näeme, et eksivad need, kes manitsevad vana juhti toetama, sest vastasel korral kaob ka erakonna toetajaskond.“

„Valitud tee tuleb aga lõpuni käia. Valimistevaheline kõrge toetus vaid kohustab ootusi täitma ja annab lootust, et Keskerakonnal on ka tulevikus võimalik kõnetada senisest enam Eesti valijaid,“ lõpetas Kadri Simson.

Riigikogu aseesimees Jüri Ratase sõnul näitab Keskerakonna toetuse tõus, et Eesti valijad ootavad hoolivamat ja õiglasemat poliitikat.

„Keskerakond on ainuke reaalne alternatiiv Eestit juba liiga kaua valitsenud parempoolsele ideoloogiale. Teised parlamendierakonnad on Reformierakonnaga koalitsiooni minnes alati oma näo ning valijad kaotanud, kuid IRL ja SDE otsustasid kahjuks taaskord sama viga korrata. Eesti vajab valitsusse ühiskonda tasakaalustavat ja edasiviivat jõudu – Eesti vajab Keskerakonda,“ rõhutas Jüri Ratas.

„Meie toetuse järjekindel tõus tõestab selgelt, et inimesed ootavad Keskerakonna programmi elluviimist. Kui Reformierakond soovib minna „kindlalt edasi“ senise paigalseisu poliitikaga, siis meie sõnum on jätkuvalt „Teeme teisiti!“. Keskerakond taotleb õiglasemat maksupoliitikat, kohalike omavalitsuste tugevdamist ja iga inimest väärtustavat riiki. Viimased arvamusuuringud näitavad üheselt, et Eesti rahvas soovib põhimõttelisi muutusi,“ selgitas Ratas.

„Loomulikult on Keskerakond meedia fookuses ka seoses läheneva juubelikongressiga. Eesti vanima ja suurima erakonnana kõnetame inimesi kõikjal Eestis, sõltumata soost, vanusest või rahvusest,“ lõpetas Ratas.

Keskerakonna toetus on novembris suurem kui kahel suurema toetusega valitsusparteil kokku, selgub Rahvusringhäälingu tellitud Turu-uuringute AS-i valimiseelistuse küsitlusest. Keskerakonda toetaks tänase seisuga 33, Reformierakonda 17 ja sotsiaaldemokraate 13 protsenti valijaist, vahendasid ERRi teleuudised.