Tema sõnul on teadaolevad ründajad kasvanud Belgias ja Prantsusmaal. "Mis puudutab piiride sulgemist, siis see, et Euroopa välispiire paremini kontrollida, et oleks täielik ülevaade, kes riiki sisenevad, siis see on asi, mille nimel on tükk aega pingutatud. Oleme näinud, et praktikas ei ole see lihtne," rääkis Rõivas. Ta nentis, et pikka merepiiri lukku panna pole ilmselt võimalik ka hea tahtmise juures.

"See, et Euroopa Liidu sisepiiride taastamine kuidagi Euroopa huvides oleks, seda mina ei näe. See, et Euroopa on ühtne, see, et Euroopas on vaba liikumine nii inimestele kui teenustele kui kaupadele on väga suur väärtus. Selge see, et oma välispiire peame olema võimelised kaitsma, aga mitte ükski terrorirünnak ei tohi lõhkuda seda, et oleme Euroopa üles ehitanud ühtse ruumina, et Euroopa toetab üksteist, et Euroopa seisab külg-külje kõrval, et seda ei saa terroriga lõhkuda,"

"Kui me ütleme, et terroriakti tulemusena me taganeme mõnest oma kokkulepitud vabadusest, näiteks inimeste vaba liikumine, siis seda võib juba väga julgelt käsitleda terrorismi võiduna. Mitte mingil juhul ei kavatse me terrorismile neid võite kinkida