Peaministri sõnul ei ole ohutase Eestis suurenenud, kuid julgeolekuasutused on võtnud tarvitusele ennetavaid meetmeid turvalisuse ja turvatunde suurendamiseks. Politsei on täpsustanud profiili, mille alusel inimesi nii piiril kui ka liikluses kontrollitakse. Sadamates ja lennujaamades võib näha rohkem politseinikke, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

„Terrorirünnakud Pariisis ei olnud suunatud ainult Prantsusmaa, vaid kogu demokraatliku maailma ja väärtusruumi vastu, mis võitleb terrori ja brutaalsete kuritegude vastu. Terrorismil ei ole kohta maailmas, mis põhineb humaansusel ja inimelude väärtustamisel,“ ütles Rõivas. „See, mis toimus, oli julm ja ebainimlik,“ lisas peaminister.

Rõivase sõnul nõustub ta Eesti katoliku kiriku piiskopi Philippe Jourdani hinnanguga - see, mis terroristide südames toimub on viha ja sel ei ole üks-ühest seost religiooni või rahvusega.

„Me peame olema kindlameelsed ja ühtsed, et sellele vihale vastu seista ja me ei tohi lasta ühiskondadel lõhestuda. Viha ega hirm ei tohi meid halvata,“ rääkis Rõivas.

Ka Pariisi traagiliste sündmuste ärakasutamine pagulaste-vastase hoiakute levitamiseks ja võrdlusmägi tõmbamine terrorismi ning sõjaliste konfliktide eest põgenevate inimeste vahel on peaministri hinnangul täiesti vastuvõetamatu.

„Sõjapõgenikud on need, kes sellise terrori ja brutaalsuse eest põgenevad. Me ei tohiks sulgeda abivajajate ees ust,“ ütles Rõivas ning lisas, et samas peame me parandama Euroopas ja Eestis sisserändajate tuvastamist ja registreerimist.