Pärast seda, kui Tsahkna loetles üles põhjused, miks on Juhan Parts hea kandidaat, rõhutas ta, et Eesti peab Euroopa Kontrollikotta saatma hea esindaja ja loodab, et valitsus jõuab selles küsimuses kokkuleppele.

"Juhan Parts endise riigikontrolörina; peaministrina; pikaaegse majandusministrina; inimesena, kes on väga kursis sellega, mismoodi riigikontroll ja üldse kontrollsüsteemid peavad töötama; ja kelle väikene tugevus ei ole ka see, et ta kuulub Euroopa Rahvaparteisse, kes on Euroopa Parlamendis kõige suurem poliitiline jõud, on hea kandidaat."

Tuues välja poliitikaanalüütikute mõtte, et taoliste poliitotsuste tegemisel tuleb teiste osapoolte toetuse võitmiseks ka midagi vastu anda - konkreetset või abstraktset -, ja küsides, mida on IRL on koalitsioonierakondadele, eelkõige Reformierakonnale, pakkunud, vastas Margus Tsahkna järgmist: "IRL ei ole midagi pakkunud, ei abstraktset ega konkreetset. Ma tuletan meelde, kuidas tegelikult see protsess käib. Rahandusminister esitab kandidaadi, Eesti Riigikontroll teostab kandidaadi suhtes kontrolli, peab konsultatsioone ka Euroopa Kontrollikojaga. Seejärel nimetab Vabariigi Valitsus esindaja. Siin ei ole tegu mingisuguse poliitilise ametikohaga, pigem vastupidi. Tegu on poliitikast väga kaugel asuva ametikohaga ja see inimene lahkub Eesti ja Euroopa poliitikast ja tema ülesandeks saab Euroopa institutsioonide üle kontrolli teostamine. Ma saan aru küll meedia suurest huvist mängida välja mingit intriigi ja poliitkauplemist, kuid pigem vastupidi - praegune valitsusjõudude omavaheline konsulteerimine on täiesti normaalne."