Kuigi tal oleks palju rääkida nii parvlaevahanke, Estonian Airi, Rail Balticu ja paljude muude asjade kohta, on ta meediapäringute peale peaaegu alati vait.

Ka siis, kui tema kommentaari oli väga vaja, näiteks Tallinna Sadama korruptsioonijuhtumi, Eesti Energia kaheldavate investeeringute ning Kristiina ja Toomas Tautsi sahkerdamiste kohta, ei olnud Partsi kusagil. Ka sellele artiklile ei õnnestunud tema kommentaari saada.

Parts võtab riigikogus harva sõna, ta on passiivne seaduseelnõude algatajana ja üleriigilises meedias näeb ta sõnavõtte harva. IRL pole tema tegemiste kohta saatnud peale valimisi ühtegi pressiteadet ja ka Facebookis on ta peale valimisi täiesti märkamatu. Tõsi, Facebookis pole ta kunagi üleliia aktiivne olnud.

Ainus, millega Parts riigikogus silma paistis, oli Kalle Pallingu üle nalja tegemine. "Praktiliselt kogu aeg peksab mingit sousti. Sa võiks võtta palli ja talle kuklasse äsada, siis pall põrkub sulle tagasi," kirjutas Parts riigikogu istungi ajal aseesimees Jüri Ratasele.

Riigikogu

Spekuleeritakse, et Parts on peafavoriit Euroopa Kontrollikoja liikme kohale. Sama spekulatsiooni osa on ka oletus, et Parts istub Eestis teadlikult võimalikult vagusi, et suundumine kontrollikotta Luksemburgis läheks võimalikult sujuvalt.