Soome piirivalve registreeris juhtumi augustis ning seda uurib hetkel prokuratuur. Mehele määrati nimelt vajaliku reisidokumendi mitteomamise eest trahv 15 päevateenistuse ulatuses, mis rikka mehe puhul tegi kokku 95 250 eurot, vahendab Ilta-Sanomat.

Mees oli läinud on erajahiga Eestisse ilma reisidokumentideta, kuid Soome seaduste kohaselt peab soomlastel olema Eestisse minekul kaasas kas pass või ID-kaart. Soomlased saavad ilma isikut tõendavate dokumentideta reisida vaid Rootsis, Norras ja Taanis.

Mees ütles, et ta arvas, et Eestisse minek on sama, mis Rootsi sõitmine.

Helsingi ringkonnaprokurör jättis siiski miljonärile karistuse määramata, kuna trahvidokumendis oli kaks viga. Nimelt seisis trahviotsuses, et mees saabus Soome tagasi ilma dokumentideta ja ka otsuse kuupäev oli vale.

Soome piirivalve esindaja Ari-Pekka Koivisto sõnul saab soomlane kodumaale tagasi tulla passi või ID-kaardita, kuid välja ilma nendeta alati sõita ei saa.

Soome piirivalve andis juhtumi edasi riigiprokuratuuri uurida.

Soome piirivalve andmetel on selliseid ebaseaduslikke isikut tõendava dokumendita piiriületusi aastas vahemikus 70–150. Mullu näiteks tehti selliseid piiriületusi 161.