Kellamehhanismi remontimiseks on kiiresti vaja umbes 40 miljonit eurot, ainult sel viisil võiks tagada, et õiget aega kuulutavad kellalöögid jätkuvad.

Suurbritannia parlamendihoone ikooniline kell on niivõrd palju kahjustada saanud, et võib iga hetk üles öelda. Aga samas kardetakse, et maksumaksjatele ei pruugi sugugi meeldida remontimiseks vajaliku hiigelsumma eraldamine eelarvest.

Londoni King’s College’i teadur Andrew Blicki sõnul oleks üpris vastuoluline, kui parlament eraldaks nii suure summa ajal, kui igalt poolt mujalt eelarvest aina kärbitakse.

„Elame kasinusajal. Kui parlament hääletab kärpeid teistes valdkondades, oleks üpris vastuoluline, kiita heaks suur rahaeraldus, mis on põhimõtteliselt vajalik nende endi maja remondiks. Kuid samas on Big Ben, mis asub Elizabethi torni tipus, terve Ühendkuningriigi ikooniliseks sümboliks. Võib-olla isegi kõige suuremaks riigi sümboliks ning tuntumaks vaatamisväärsuseks terves maailmas. Ma ei tea isegi arengumaid, mis laseks sellise suurusega sümbolit niivõrd kehva olukorda langeda, kus see lõpetaks töö või veel hullem, hakkaks tükkidena tänavale kukkuma. Seega on parandamine arvatavasti põhjendatav,“ leidis Blick.

Briti meedia andmeil aga ei pruugi kella seismapanekust pääseda. Vajalike remonditööde tegemiseks võib olla vaja mehhanism kuni neljaks kuuks välja lülitada. See oleks kella 156-aastase ajaloo jooksul pikim paus selle töös.