Walbrzychis asuv maa-ala, kus arvatakse „natside kullarong“ olevat, puhastati möödunud nädalal põõsastest ja puudest ning toodi kohale eritehnika. Otsingutel on abis ka sõjavägi.

Kohalik kuberner Jacek Cichura selgitas nädala eest, et kõigepealt puuritakse maasse auk, mis ulatub salajase tunnelini, ja seejärel saadetakse sealt kaudu tunnelisse väike kaamera, mis annab võimudele ettekujutuse maa all peituvast.

Kuigi Cichura sõnul loodeti tulemustest avalikkusele teada anda juba neljapäeval, siis täna tuli nentida, et otsingutega võib minna arvatust kauem.

Väidetav rong leiti 120 000 elanikuga Wałbrzychi linna lähistelt salajasest tunnelist, mille sissepääs, 10 kilomeetri kaugusel Tšehhi piirist, on õhku lastud.

Teise maailmasõja ajal legendi kohaselt müstiliselt kaduma läinud natside soomusrongi, mis olnud täis relvi, kulda ja kalliskive, leidmisest andsid kaks meest advokaadibüroo vahendusel teada augustis. Nad nõudsid lubadust, et 10 protsenti leiu väärtusest kuulub neile, kuna Poola seaduste järgi kõik leitu riigi omand.