„Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson on ennast tõestanud võimeka juhi ja eestvedajana. Ta on poliitikas kogenud, haritud ja töökas ning suudab motiveerida inimesi enda ümber. Keskerakonna esimehena tooks ta vajalikku värskust ja uut energiat kogu Eesti poliitikasse. Ühtlasi suureneks oluliselt erakonna võimalus tõusta taas võimule ka riigitasandil,“ selgitas Jüri Ratas Delfile.

„Soovin tänada ja tunnustada Keskerakonna tänast esimeest Edgar Savisaart. Tema pühendumus ja panus erakonna arengusse on olnud tohutu. Küll aga leian, et täna on Savisaare enda huvides oma töökoormust vähendada ja anda võimalus Kadri Simsonile, kes on teda alati toetanud,“ lisas Ratas.

„Kadri Simson on üle 20 aasta panustanud Keskerakonna ülesehitamisse ja arengusse. Teatavasti juhtis ta juba aastatel 2003-2007 peasekretärina erakonna büroo igapäevast tööd ning sai oma ametis suurepäraselt hakkama. Viimased kaheksa aastat oleme koos kaitsnud Keskerakonna valijate ja kõigi Eesti inimeste huve riigikogu tasandil. Olen veendunud, et Kadri on valmis senisest veelgi vastutusrikkama ametikoha jaoks,“ kinnitas Ratas.

„Ühtlasi on selge, et Eesti ühiskond vajab rohkem võimekaid naisi juhtivatele positsioonidele. Kõigi tänaste parlamendierakondade eesotsas on mehed ning ka valitsuse ja Riigikogu tasandil on naised alati olnud selgelt alaesindatud. Kadri Simsoni valimine Keskerakonna esimeheks aitaks Eesti poliitikat kindlasti tasakaalustada,“ lõpetas Ratas.