Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirs ütles Delfile, et eile pärastlõunal kell 17.55 sai häirekeskus teate, et Tallinnas Pelguranna tänaval Merimetsa haigla taga on jalutaja leidnud metsatukast miini.

"Helistaja oli pühapäevase jalutuskäigu ajal näinud, et jalgraja sees on mingisugune imelik rauast ese. Ta tõmbas selle maast välja," sõnas Hirs. "Ese oli kahtlane, inimene tegi õigesti ja helistas hädaabinumbril 112."

Sündmuskohale jõudnud demineerijad tegid kindlaks, et tegemist on vene päritolu 50 mm miinipildujamiiniga. "Leid oli demineerijate sõnul väga ohtlik, eriti ohtlikuks tegi selle asjaolu, et miini seisukorda polnud võimalik kindlaks teha," märkis Hirs.

Miini polnud võimalik sündmuskohal kahjutuks teha, sest oli kena ilmaga puhkepäev ja metsas palju inimesi. "Demineerijad kutsusid kohale pommikonteineri, kuhu leid paigutati ning politsei eskordi saatel viidi miinipildujamiin minema. Demineerijad tegid selle ohutus kohas kahjutuks," lisas Hirs.

Demineerimiskeskus tuletab meelde, et kõik lõhkekehad on mõeldud tapmiseks ja suurte purustuste tekitamiseks. Vähimagi kahtluse korral, et leitud kahtlane ese võib olla lõhkekeha, tuleb helistada hädaabinumbril 112 ja sellest teada anda.

Nagu näitas ka eilne juhtum, on lõhkekehasid võimalik leida üsna uskumatutest kohtadest. Eilsel juhul siis käidava jalgraja seest.