"Ükskõik, mida Eston Kohveri suhtes Pihkvas alanud nn kohtuasja raames fabritseeritakse, see ei oma mingit sisulist tähtsust. Tegemist on Vene eriteenistuse tegevusega oma autoriteedi kindlustamiseks FSB töötajaskonna ja kogu Venemaa avalikkuse silmis. Selle küünilise ja ebainimliku propagandategevuse hind on olnud seni üheksa kuud Eston Kohveri elust ning üheksa kuud tema lastel ilma isata," ütles Paet protsessist rääkides.

"Me ei peaks Eestis pöörama mingit tähelepanu Kohveri nn kohtuasjale ja nn süüdistustele ega nende nüanssidele. Me ei pea minema kaasa FSB avantüüriga, mis üritab jätta muljet, et tegemist on päris ja sisulise kohtuasjaga. See ei ole nii," rõhutas Paet.

Paeti sõnul on Kohveri röövimise ja vanglas hoidmise näol tegu rahvusvahelise õiguse rikkumisega ning kõik sammud, mida Venemaa on tema suhtes ette võtnud, on ebainimlik farss. Seda saab Venemaa lõpetada vaid Kohveri vabastamisega. Samal seisukohal on lisaks Eestile ka Euroopa Komisjon, Euroopa Parlament, Euroopa Nõukogu ning paljud demokraatlikud riigid.

Mida kauem Kohveri kinnipidamine kestab, seda sügavamalt kahjustab see Venemaa rahvusvahelist kuvandit veelgi.