Milline on praegu Edgar Savisaare tervis?

Ta on endiselt intensiivravi palatis, aga ärkvel ja suhtleb lähedastega. Mitte küll nii kiire kõnega nagu meie sinuga praegu, aga jõudu tuleb iga päevaga juurde. Ta suudab oma mõtteid arusaadavalt sõnastada. Ta sööb ise, kogub jõudu ja toimetab. Praegu on talle vaja anda ainult aega. Nii mina kui ka päris paljud erakonnakaaslased oleme käinud teda haiglas korduvalt vaatamas. Meil on lähedastega kokkulepe, et kui tahame tema juurde minna, võtame pereliikmetega ühendust ja küsime, millal nemad lähevad, ja läheme siis kaasa.

Kuidas hindad tema paranemist? On olukord paremaks läinud?

Pisitasa läheb kogu aeg paremaks. Ta on teadlik oma olukorrast. Aga edgar-savisaarelik iseloom pole teda maha jätnud. Tal on juba mõtted, mida võiks teha ja kuidas toimetada. Kas ta just vägesid juhib, see on ehk palju öeldud, aga oma ideedest ja mõtetest annab ta meile kogu aeg märku.

Kui kaua võib see aega võtta?

Arstid ei julge midagi prognoosida. Eks see selgub lähikuudel. Keskerakonnal on praegu teiste erakondadega võrreldes kõik väga hästi. Kadri Simson täidab erakonna esimehe ülesandeid, toimetab ja räägib asju läbi. Kui vaatan praegu kõrvalt Reformierakonda, IRL-i või sotse, siis seal käivad lahingud. Meiega ei saa neid võrreldagi, oleme ühtsed ja kõik võtavad asja rahulikult.

Milline on Edgar Savisaare emotsionaalne seisund?

Olen nüüd Edgar Savisaart haiglavoodis mitu korda näinud ja ütleksin, et ta on võitleja. Protsent, et ta tuleb sellest haigusest välja, oli ju üliväike. See näitab väga selgelt, et Edgar Savisaar tahab elada. Tema sisemine tahtejõud on väga suur. Tänapäeval on proteesid väga võimekad ja ma arvan, et ta arvestab selle võimalusega. Ütlen ausalt: ma ei näe võimalust, et ta jääks elust kõrvale. Kõndima hakkab ta kohe kindlasti.