Kuni 17. aprillini aset leidva õppuse keskmeks on Eesti ja USA õhuväe ühisharjutused ning koostegutsemisvõime edasiarendamine. Lisaks õppusel plaanitud madallendudele hävitatakse esimest korda taasiseseisvunud Eestis kaitseväe keskpolügoonil maapealseid sihtmärke lennukite pardarelvadest kasutades lahingumoona. Lennukid kasutavad õppusel nii pardarelvi kui ka erinevaid pomme, mis on nii lahing- kui ka õppeotstarbelised, teatas kaitseväe peastaap.

Õppusel osalevad ka Soome ja Rootsi, kuid kummagi riigi lennukid Ämarisse maandu. Ameerika lennukid kohtuvad Soome ja Rootsi lennukitega nende riikide õhuruumis ehk kõigi kolme riigi õhuväed saavad harjutada omavahelist koostööd. Eesti õhuväe ülesandeks on õhuruumi kontroll ning suur osa 
õhutule juhtimisest.

Õppuse käigus sooritatakse õhk-õhk ja õhk-maa harjutusi ning õhus tankimist. Osa harjutusi toimub mitme kilomeetri kõrgusel Eesti õhuruumis ja on seega maapealsele vaatlejale nähtamatud, osa toimub aga madalatel kõrgustel, mida võib märgata keskpolügooni ümbruskonnas - õhuruumis, 
mis ulatub Aegviidust Kiviõlini ning Tamsalust mereni.

Õppusel osaleb Ameerika Ühendriikide õhuväe 31. hävitajate tiiva 510. eskadrill, mis baseerub alaliselt Aviano lennubaasis Itaalias. Väliõppuse ajaks asub hävitajatega F-16 relvastatud eskadrill ajutiselt Ämari lennubaasi.

Koos hävitajatega saabub Eestisse ka ligi 300 ameerika õhuväelast. Eesti õhuvägi tagab USA liitlaste sõjatehnika ning meeskonna vastuvõtu ning lennubaasipoolse teeninduse.