Et Tšehhi diplomaatia ei tahtnud konflikti eskaleerida, ei saadetud spioneerinud Vene diplomaate välja, vaid jäeti nende viisad või elamisload pikendamata. Venemaa ei andnud vastuseks viisasid kahele Tšehhi saatkonna töötajale Moskvas, kirjutas Respekt České Noviny vahendusel.

Tšehhi salateenistused alustasid operatsiooni umbes üheksa kuud tagasi pärast seda, kui BIS tegi kindlaks, et üks Vene diplomaat on seotud spioneerimisega. Mees ei olnud akrediteeritud Venemaa saatkonda Prahas ja külastas Tšehhit ajutiselt. Ta tuli ühest teisest välisriigist, kus ta tegutses. Pole selge, mida ta täpsemalt tegi, kuid ta pidi Respekti teatel Tšehhist kohe lahkuma.

Järgmistel nädalatel paljastas BIS veel kaks meest, keda peeti soovimatuteks. Üks oli Vene saatkonna töötaja ja teine pidi alustama oma diplomaatilist missiooni Prahas. Võimud ei lubanud neil pikemaks riiki jääda, kirjutas Respekt.

Respekti teatel on Venemaa saatkonnas Prahas liiga palju töötajaid. Praegu töötab seal 125 inimest, mida on märkimisväärselt rohkem kui Venemaaga võrreldava suuruse ja tähtsusega riikidel.

Respekt kirjutas, et Hiinal on Prahas 28 ja USA-l 70 saatkonnatöötajat.