Facebookis levivas postituses kirjeldab naine, et umbes nädal tagasi jõudis temani info, et Pirita majandusgümnaasiumi ees on nähtud punast autot, millega liigub ringi soliidne (vist keskealine) mees. Härra uurib lapselt/ohvrilt mingi läheduses oleva tänava asukohta.

Täna tuli hoiatuse kirjutanud naise tütar koolist koju ja rääkis, et tema sõbrannat esimest klassist kutsuti samuti punasesse autosse.

Ida-Harju politseijaoskonna ennetus-ja menetlustalituse juht Rainis Sinikas ütles Delfile, et kirjeldatud juhtumitest enne tänast politseile teatatud ei olnud ning vihje saime sotsiaalmeediast, mida kontrollitakse.

"On väga positiivne, et lapsed ei istunud võõra autosse ning rääkisid enda kahtlustest ja juhtunust vanematele. Lapsevanemad peaksid omakorda julgustama lapsi sellistest olukordadest rääkima. Samuti tuleks üle korrata, et võõrastega ei tohiks kaasa minna," ütles Sinikas.

"Palume kõigil, kelle lapsega on nimetatud piirkonnas ja seal lähistel viimasel ajal sarnane juhtum ette tulnud, jätta meelde võimalikult palju nii isiku kui ka sõiduki kohta ning anda sellest politseile teada," lisas Sinikas.