Allikmaa sõnul lootis ta, et Tankler ja Lang jõuavad ise mõtteni, et Langi alaline osalemine saates "Olukorrast riigis" ei ole avalik-õiguslikule ringhäälingule kohane.

"Samas ma mõistan ka Tanklerit, kes tahaks teha huvitavat saadet ja ise saatejuhina areneda. Ja selleks, et mingis mängus areneda, tuleb endale võimalikult tugev partner leida. Kuid rahvusringhäälingu huvides on tegutseda võimalikult erapooletult, tasakaalustatult ja sõltumatult," ütles Allikmaa ERR-i uudisteportaalile.

Allikmaa ütles, et on Tanklerile soovitanud mitut kaassaatejuhti ja pakub vajadusel veel.

Allikmaa on Delfile öelnud, et tõenäoliselt saaks Langi osalusel huvitava saate. "Lang on osav sõnaseadja ja kindlasti me kuuleksime tema suu läbi analüüsi ja arvamusi, mis oleks meedia peavoolust mõnevõrra erinev," on Allikmaa veendunud.

Märksa olulisem küsimus on Allikmaa sõnul seotud ERR-i sõltumatuse, objektiivsuse ja tasakaalustatusega. "Sõltumata sellest, mis saates tegelikult räägitakse, oleks meil väga keeruline, pigem võimatu, avalikust veenda, et kõik on korras," rääkis Allikmaa. "Lihtsamalt väljendudes - Langi osalemine kaassaatejuhina saates "Olukorrast riigis" lööks üsna suure mõra avalik-õigusliku ringhäälingu vundamenti."