Peaminister Manuel Valls avaldas kaks nädalat pärast Pariisi terroriakte kolmapäeval oma plaanid terrorismiga võitlemiseks Prantsusmaa pinnal, vahendab The Local.

Luuakse 2680 uut töökohta, mis on pühendatud terrorismiga võitlemisele, teatas Valls. Sellest 1400 inimest hakkab tööle siseministeeriumis, 950 justiitsministeeriumis ja 250 kaitseministeeriumis. 80 uut inimest võetakse tööle ka rahandusministeeriumi.

Terrorismivastasesse võitlusse investeeritakse 425 miljonit eurot, mis tuleb leida kokkuhoiu arvelt mujal, teatas Valls. Sellest 181 miljonit investeeritakse justiitsministeeriumi ja 233 miljonit siseministeeriumi.

Valls teatas ka veebilehe loomisest, mille eesmärk on laiema avalikkuse informeerimine pühasõdalaste värbamise vastu võitlemisest. Järgmise kolme aasta jooksul eraldakse 60 miljonit eurot radikaliseerumise ennetamisele, sealhulgas „küberpatrullidele“.

Vallsi sõnul peavad võimud jälgima ligi 3000 terrorivõrgustikega seotud inimest. Iraagi ja Süüria võrgustikega seotud inimeste arv on ühe aastaga kasvanud 130 protsenti.

Radikaliseerumise vastu võitlemiseks vanglates võetakse lisaks olemasolevale 182-le tööle veel 60 islamikaplanit. Neist viis hakkavad tööle vangidega, kes on juba radikaliseerunuks loetud.