Maanteeameti pressiesindaja Mari-Jaana Adams ütles Delfile, et maanteeametil on ülevaade kõikide lepingupartnerite teehoolet tegevate sõidukite GPS andmete kohta ning nende andmete kohaselt teostati Tallinn-Narva maantee 22. kilomeetri juures hommikust libedusetõrjet Narva-Tallinn suunal seal läheduses ca kell 7.45 ning Tallinn-Narva suunal jõudis hooldesõiduk õnnetuspaika ca kell 8.00, kus sõiduk suunati ümber.

"Viimane libedusetõrje oli õnnetuspaigas eile õhtul ca kell 21.30," ütles Adams.

Ameti esindaja lisas, et teehooldaja hommikune patrull edastas maanteeinfokeskusesse teate teede olukorra osas Tallinna-Tartu, Tallinn-Narva ja Tallinna ringtee osas ning kella 5 paiku olid sõiduteed märjad/soolamärjad.

"Tallinn-Narva mnt hooldega üldse alustati täna ca kell 7," lisas Adams.

Teehooldaja ÜLE OÜ seletus, Tõnis Pelapson:

14.01.2015 kuupäeval t-1 Tallinn-Narva I-niidil km 22 toimunud ahelavarii seletus:

"04:30 teostati sõidukiga 546MJM patrull sõit. Olukord teel oli hea, kate puhas ja soolamärg. Kinnitavad ka teeilmajaamad.

07:00 teatas baasauto 343BFP autojuht, kes oli teel Viimsi riigiteedel ennetavat libedustõrjet teostamas, et T-1 Tallinn-Narva km 17-25 hakkab härmatis tekkima.

Valvemeister reageeris koheselt ja helistas baasautod välja libedustõrjet teostama.

07:20 startis baasauto 267MKI teostama libedustõrjet T-1 Tallinn-Narva km 19-34.

07:30 esimene signaal Jägala teeilmajaamast, et on jäävõimalus.

07:55 jõuab baasauto 267MKI puistamisringiga sündmuskohta T-1 Tallinn-Narva I niidile km 20-22. Ahelavarii on juba toimunud.

Kokkuvõtteks võib öelda, et üritasime libedust ennetada. Kahjuks jäime sündmuskohale ennetusega 15 minutit hiljaks. Hommikune härmatis ja mustjää tekkis väga lühikese ajaga kõikjal."

Täna hommikul kella 7.40 ajal sattusid Tallinna-Narva maantee 22. kilomeetril suunaga Narva poole kolme liiklusõnnetusse kokku 13 sõidukit – neli veokit ja üheksa sõiduautot.

Täna varahommikul olid teed kõikjal Eestis märjad ja soolamärjad, kuid päikesetõusu ajal langes teetemperatuur langes ootamatult miinuskraadidesse. Hommikune mustjää ja härmatis tekkis väga lühikese aja jooksul kohtades, kus taevas selgeks läks.

Eilne avarii Jõelähtmel: